ONDERNEMERS

Boekhouding

Ondernemerschap betekent vrijheid, nieuwe wegen inslaan en je eigen plannen vormgeven, voor velen een droom die uitkomt. Maar het brengt ook verplichtingen met zich mee, zoals het bijhouden van een boekhouding. Dat kan een tijdrovende en minder leuke bezigheid zijn.

“Uw cijfers ons vak”

Daarom staan wij voor u klaar met een professioneel, vakkundig team. Wij weten als geen ander welk voordeel u kunt hebben van een boekhouding die tiptop in orde is. Hij biedt u inzicht in de bedrijfsvoering en vormt de basis voor strategische beslissingen. Wij zijn er voor om u daarbij te helpen. In onze financiële rapportages zetten wij cijfers om in concrete informatie die u ondersteunt bij uw beslissingen.

Exact Online

R&W Administraties heeft een zeer brede ervaring met het verzorgen van uw financiële bedrijfsadministratie, salarisadministratie, jaarrekeningen en belastingaangiften. Voor de boekhouding werken wij met Exact Online, waardoor u de mogelijkheid heeft om uw administratie volledig digitaal aan te leveren.

Voordelen van uw administratie uitbesteden aan R&W Administraties:

 • Uw administratie is in vakkundige handen

 • Gemakkelijk aan te leveren via post, mail of rechtstreeks in Exact Online

 • Persoonlijk contact met een medewerker die op de hoogte is van alle lopende zaken

 • Een vast tarief voor al onze werkzaamheden, geen verrassingen achteraf

Financiële administratie

De financiële bedrijfsadministratie vormt de basis voor uw onderneming. Het voeren van een goede en volledige administratie is dan ook van belang.

Afhankelijk van uw wensen nemen wij voor u de gehele administratie uit handen of bieden wij u hier ondersteuning bij.

Per maand, kwartaal of jaar

U kunt per maand, kwartaal of per jaar aanleveren, dat hangt in de regel samen met de frequentie van de aangifte omzetbelasting.

Flexibel en persoonlijk

Onze kracht is flexibiliteit. U kunt ervoor kiezen uw administratie persoonlijk bij ons aan te leveren of via post, mail of rechtstreeks in Exact Online. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Salarisadministratie

Het voeren van een salarisadministratie is voor veel ondernemers tijdrovend en nauwkeurig werk. Accuratesse is hierbij van groot belang. Er hoeft maar iets mis te gaan in de administratie en uw medewerkers raken ontevreden. Dat wilt u natuurlijk voorkomen.

R&W Administraties staat garant voor een nauwkeurige en volledige invoer en verwerking van de salarisadministratie. Een keer per 4 weken of per maand geeft u per mail de (eventuele) salarismutaties aan ons door. Wij zorgen voor de tijdige verwerking hiervan.

Wat u van ons ontvangt:

U ontvangt periodiek van ons:

 • Salarisstroken voor uw medewerkers en uw eigen administratie
 • Het te betalen bedrag loonheffingen met het daarbij behorende betalingstermijn en betalingskenmerk
 • Betaalbestand voor uw bank
 • Bijbehorende journaalposten
 • Jaaropgaven voor medewerkers, belastingdienst en bedrijfsvereniging

Ook houden wij onze kennis rond de regelgeving en de eventuele veranderingen voortdurend op peil.

Belastingaangiften

Net als het bijhouden van uw administratie is ook het betalen van belasting onderdeel van het ondernemerschap. Veel ondernemers ontbreekt het aan tijd om hun fiscale positie nauwkeurig onder de loep te nemen. Terwijl het u veel geld kan schelen als u de regels op een optimale manier toepast.

Optimaal voordeel voor u

R&W Administraties kan dat voor u doen. Wij streven ernaar dat het voordeel voor u het grootst is, uiteraard binnen de grenzen van de wettelijke regels.

Wij kunnen voor u de volgende belastingaangiften verzorgen:

 • Aangifte inkomstenbelasting
 • Aangifte vennootschapsbelasting
 • Aangifte omzetbelasting
 • Aangifte dividendbelasting
 • Aangifte loonheffing

R&W Administraties kan alle fiscale aangiften verzorgen en is u graag van dienst.

Een eigen bedrijf starten

Een eigen bedrijf of onderneming starten is leuk en spannend. Maar er zijn veel zaken die geregeld moeten worden. U staat voor belangrijke keuzes en beslissingen, dan is het wel zo prettig als iemand met verstand van zaken met u meedenkt.

Startersadvies

R&W Administraties adviseert starters over de volgende onderwerpen:

 • De keuze voor de rechtsvorm (eenmanszaak, vof of BV?)
 • Belastingtechnische aspecten (welke rechten en plichten?)
 • Af te sluiten verzekeringen (afdekken van risico’s)
 • Inrichten en bijhouden administratie

Jaarverslag & jaarrekening

Nadat uw hele administratie in ons pakket is verwerkt, kunnen wij tussentijdse financiële rapportages opstellen en de jaarrekening, voor veel ondernemingen een wettelijke verplichting. De jaarrekening geeft de financiële positie van uw onderneming aan het eind van een boekjaar weer en bestaat uit de balans, de winst- en verliesrekening en toelichting hierop.
Zo heeft u inzage in uw bedrijf: is de omzet gedaald of gestegen, lopen de kosten niet teveel uit de hand, hoe hoog is het netto bedrijfsresultaat? Met een duidelijk overzicht van de resultaten kunt u bepalen of u nog op koers bent.

Toekomstig beleid

Het is raadzaam uw toekomstige beleid uit te stippelen gebaseerd op de financiële verslagen. R&W Administraties kan u helpen met opstellen van prognoses. Ook vormt de jaarrekening de basis voor de aangifte inkomstenbelasting en de aangifte vennootschapsbelasting.

Digitaal

R&W Administraties verzorgt de jaarrekening voor u digitaal. U ontvangt een overzichtelijk rapport met de balans, de verlies- en winstrekening en een toelichting hierop.

Deskundige adviseurs

R&W Administraties wil u graag helpen met alle voorkomende fiscale en financiële aspecten waar u als ondernemer mee te maken krijgt. Daarom werken wij samen met geselecteerde bedrijven waar wij al vele jaren een prettige samenwerking mee ervaren.

Elk van de adviseurs met wie wij samenwerken is deskundig en kan complexe materie in begrijpelijke bewoordingen toelichten. Waar onze kennis ophoudt, vullen onze partners ons aan op hun eigen specifieke vakgebied. U kunt dus altijd bij ons terecht met alle voorkomende vragen, en u krijgt altijd betrouwbaar advies op maat.

Denkt u hierbij aan een samenwerking met een fiscalist, verzekeringsagent, advocaat en accountant.

Vaste prijsafspraken vooraf

R&W Administraties levert diensten aan zzp’ers, het midden- en kleinbedrijf en ook aan grotere ondernemingen zoals BV’s en NV’s.
Voor uw boekhouding en salarisadministratie hanteren we een vast tarief per maand. Zo zijn uw kosten goed verdeeld over het jaar en drukken ze niet op een bepaalde periode.Voor onze werkzaamheden werken we met vaste prijsafspraken. Dan weet u van te voren waar u aan toe bent en komt u achteraf niet voor verrassingen te staan. Wij factureren dus niet voor elk mailtje, telefoontje of kort bezoek.

Tarieven ondernemers

Voor zzp’ers en het MKB:

 • Het invoeren en verwerken van de administratie
 • Het indienen van de aangifte omzetbelasting (per maand of kwartaal)
 • Het opstellen van de jaarcijfers
 • Het indienen van uw aangifte inkomstenbelasting (en uw fiscale partner)
 • Het beantwoorden van vragen via de telefoon en/of mail
 • (Korte) besprekingen op kantoor

vanaf € 100,- per maand


Voor BV’s:

 • Het invoeren en verwerken van de administratie
 • Het indienen van de aangifte omzetbelasting (per maand of kwartaal)
 • Het opstellen van de jaarcijfers
 • Het indienen van de aangifte vennootschapsbelasting
 • Het verzorgen van de loonadministratie
 • Het deponeren van de jaarcijfers bij de Kamer van Koophandel
 • Het beantwoorden van vragen via de telefoon en/of mail
 • (Korte) besprekingen op kantoor

Wij ontvangen u graag bij ons op kantoor, dan maken wij een scherpe en passende offerte voor u.

Salarisadministratie:
De volledige salarisadministratie vanaf € 20,- per salarisstrook per periode.

Alle ondernemers tarieven zijn exclusief btw.

Bent u op zoek naar een betrokken, professionele partner aan wie u uw bedrijfsadministratie met een gerust hart kunt toevertrouwen? Neem dan graag contact met ons op: bel telefoonnummer 079-3431715 of stuur een mailtje naar info@renwadministraties.nl.